10 цікавих фактів про пінгвінів

У смокінга, здається, є два різних походження. Важко сказати, чому індустрія моди придумала смокінг і чому він не зник з циліндром. Але чому пінгвіни перетворилися на птахів в смокінгах, досить ясно: через білого живота їх важче помітити, якщо дивитися в воді знизу на поверхню залитого сонцем моря, а чорна спина робить те ж саме на темній поверхні океану. Вся справа в тому, щоб обдурити хижаків. Виживання цієї монохромного колірної схеми у всіх 17 видів пінгвінів є мірою того, наскільки добре вона працює в найчастіше безжальної грі природи на виживання.
Пінгвін Аделі.

Ось ще 10 цікавих фактів про пінгвінів.

1. Пінгвіни – це птахи, створені еволюцією для плавання, а не для польоту. Їхні крила перетворилися в ласти, і хоча вони зазвичай ходять прямо по землі, деякі падають їм на живіт, щоб перелетіти по льоду. Більшість видів подорожують під водою із середньою швидкістю 4-7 миль на годину, але Gentoo може розвивати швидкість до 22 миль на годину.

2. Всі пінгвіни живуть на південь від екватора. Хоча ми часто асоціюємо їх з Антарктикою, вони також зустрічаються далі на північ, на пляжах і скелястих берегах в прибережній частині Південної Америки, на Галапагоських островах, в Австралії і Південній Африці.

3. Найбільший пінгвін, якого ви коли-небудь бачили бродить по Антарктиці, – це імператор. Його зростання може перевищувати 3,5 фути, а вага – близько 80 фунтів, що приблизно дорівнює вазі двох або трьох індиків на День Подяки. Імператор – також єдиний вид птахів, який гніздиться в Антарктиці взимку, коли температура може опускатися нижче мінус 100 градусів за Фаренгейтом.
Імператорські пінгвіни. Фото: Вікімедіа
4. Найменший пінгвін – це маленький блакитний або казковий пінгвін, який виростає трохи більше двох фунтів і 16 дюймів у висоту і зустрічається в Австралії і Новій Зеландії.

5. Найбільший відомий пінгвін всіх часів – Anthropornis nordenskjoeldi або гігантський пінгвін, який жив більше 37 мільйонів років тому, мав зріст 5 футів 7 дюймів і важив 200 фунтів. Його суперник по розміру, новозеландський гігант, виник близько 30 мільйонів років тому, був 5 футів висотою і важив близько 130 фунтів.

6. Маленькі пінгвіни зазвичай годуються на поверхні моря, рідко пірнаючи довше пари хвилин. Імператор, проте, може пірнати більше 20 хвилин, досягаючи глибини більше 1800 футів, щоб харчуватися рибою, кальмарами, крилем і іншими ракоподібними.

7. Пінгвіни можуть пити морську воду. Сіль фільтрується з крові спеціальними залозами, і сіль виділяється з носових ходів.
Магелланові пінгвіни. Фото: Еріка Фортін
8. За винятком жовтоокий і фьордландскіх пінгвінів, ці птахи є колоніальними гнездовьями, збираючись в групи розмноження, чисельність яких варіюється від 100 пар серед папуаських пінгвінів до декількох сотень тисяч пар серед видів королів, макаронних і антарктичних пінгвінів. У більшості видів кожна пара дає по два яйця, хоча імператорські і королівські пінгвіни – два найбільших виду з нині живих – зазвичай відкладають тільки одне яйце. У імператорів яйця насиджують самці, але у всіх інших видів мама і тато по черзі. Маленький синій пінгвін відкладає найменші яйця, близько 2 унцій, а імператор вискакує найбільші, які можуть важити цілий фунт.

9. В Антарктиці у пінгвінів немає наземних хижаків, хоча поморники – хижі птахи, схожі на чайок, – можуть харчуватися яйцями і дитинчатами. Отже, пінгвіни не бояться людей і можуть наблизитися на кілька футів до відвідувачів Антарктики. Таке беззахисне поведінка могла виявитися фатальним для видів пінгвінів, як і для інших нелітаючих птахів, таких як дронт і гагарка, винищені багато століть назад екіпажами кораблів, які взяли їх в їжу. Але антарктичним пінгвінам пощастило. Оточена небезпечно бурхливим морем і суворим кліматом, Антарктика виявилася притулком для пінгвінів. Жодна людина не ступав туди до 1800-х років.

10. Найстаріший з відомих видів пінгвінів Waimanu Maningi був виявлений в Новій Зеландії у вигляді скам’янілостей віком 62 мільйони років. Він був схожий на гагу і мав короткі крила, призначені для пірнання, але не для польоту.