15 цікавих фактів про лемурів

Лемур на латині означає “Духи ночі”
Факти про лемурів показують, що корінні жителі Мадагаскару боялися лемурів. Їх зовнішній вигляд може нервувати, особливо вночі, коли вони найбільш активні. Досвід тубільців привів до того, що тварині було дано ім’я, яке ми тепер всі знаємо. Про лемурів ходить багато легенд.

Лемури не можуть розрізняти кольори
Факти про лемурів говорять нам, що більшість лемурів бачать тільки один або два кольори. Незалежно від того, скільки кольорів вони бачать, нічний зір лемура краще, ніж його в день. Ось чому багато хто з цих тварин вважають за краще полювати вночі.

Лемури дуже товариські
Лемури живуть сім’ями. Ці сім’ї зазвичай складаються з 15 членів і складаються з самців, самок і їх нащадків. Самки зазвичай залишаються в одній групі на все життя. Іноді сім’я буде складатися тільки з самок і потомства, якщо самці були вигнані. Самець може бути змушений жити на самоті або приєднатися до групи, що складається тільки з самців лемурів. Сім’ї лемурів пов’язані один з одним через соціальний догляд.

Лемури зазвичай ведуть нічний спосіб життя
Факти про лемурів показують, що багато видів лемурів ведуть нічний спосіб життя, тому вони проводять свої дні у сні, а ночі, будучи активними і добувають їжу. Є деякі види, хоча це протилежне. Їх звички залежать від того, чи безпечніше для цього виду лемурів вдень або вночі.

Мами виношують дитинчат лемурів протягом декількох тижнів
Коли дитинча лемура з’являється на світ, він протягом двох тижнів чіпляється за живіт матері. Після закінчення цього часу дитина буде кататися на спині матері, поки не буде готовий до самостійного виходу. Більшість лемурів народжують тільки одне дитинча за раз, але є і близнюки. Поки дитинча лемура не зможе їсти тверду їжу, він буде пити молоко матері.

Лумури дерев’яні тварини
Більшість лемурів є деревними тваринами, що означає, що вони проводять більшу частину свого часу, живучи на деревах. Вони шукають їжу в гілках і переходять з дерева на дерево. Іноді вони спускаються на землю в пошуках горіхів або ягід, але зазвичай залишаються над землею. Головне виключення з цього правила – добре відомий кольцехвостих лемур, який більшу частину дня проводить на землі.

Багато видів лемурів знаходяться під загрозою зникнення
Факти про лемурів показують, що тільки два природних хижака лемура – це яструб і лунь. Однак більшість видів знаходяться під загрозою зникнення через полювання людини. Природне місце існування лемурів також сильно скоротилася через вирубку дерев на певних ділянках. Оскільки їх молодняк має високий рівень смертності, важко збільшити популяцію виду.

Лемури живуть на Мадагаскарі
Лемури в природі зустрічаються тільки на острові Мадагаскар, розташованому у південно-східного узбережжя Африки. Зараз їх можна знайти в зоопарках по всьому світу, але публіка часто їх не помічає через їх схильності залишатися прихованими протягом дня.

Лемури живуть в матріархальному суспільстві
Лише кілька видів тварин демонструють матриархальное суспільство, і лемури – одні з них. У цьому суспільстві жінки мають більший контроль над чоловіками і, як правило, відповідають за кожну сімейну групу. Вони контролюють їжу і діяльність протягом дня і мають право виселити чоловіка з групи.

Дієта лемурів різниться за видами
Кожен вид трохи відрізняється, але раціон більшості лемурів складається з фруктів і горіхів. Вони також будуть поїдати деяких комах. Якщо цю пору року, коли мало їжі, лемури впадають в сплячку. Лемур – єдиний примат, який уповільнює свій метаболізм, щоб пережити брак їжі.

Лемури – один з видів приматів
Лемури вважаються приматами або мавпами середнього розміру. У них багато спільних рис з іншими приматами. В даний час вони вважаються найбільш загрозливими приматами.

Хвіст лемура довше тіла
Хвіст лемура часто довше всього тіла. При ходьбі лемур тримається і вигинає хвіст високо над головою. Це дає лемурів більше рівноваги при ходьбі або бігу. Хвіст також важливий при переміщенні високо на деревах і використовується як форма спілкування між лемурами.

Більше половини дитинчат лемурів не доживають до двох років
Дитинчата лемурів найчастіше не доживають до дорослого життя. Вони є легкою здобиччю для яструбів і інших хижаків. У них також можуть бути проблеми з пошуком їжі або вони можуть бути відокремлені від своєї групи, що робить їх більш уразливими.

Лемури не звисала за хвіст
У більшості приматів є чіпкі хвости або хвости, які дозволяють їм вільно і легко висіти на гілках дерев або подібних конструкціях. Лемури не володіють цією здатністю, хоча вони часто зображуються в мультфільмах. Хвіст лемура в основному використовується для балансу і спілкування.

Лемури в фільмі Мадагаскар були хвостатими лемурами
Кілька персонажів широко популярного фільму «Мадагаскар» та його сіквелів були лемурами. Конкретним типом зображуваних лемурів були лемури з хвостом і хвостом. Їх риси і характеристики зображені досить точно!

Факти про лемурів – Факти про лемурів Резюме
Факти про лемурів охоплюють широке коло тем. Ім’я тваринного має цікаву історію, а моделі поведінки лемура відрізняються від поведінки більшості приматів. Це неймовірно соціальні тварини, але більшість видів знаходяться під загрозою зникнення, в основному через мисливських практик людей. Вони представлені в поп-культурі і є популярними тваринами.