Навіть якщо ви не надто полюбляєте стояти над плитою, вам все одно час від часу доводиться готувати. Якщо ви хочете, щоб результат виправдовував зусилля, важливо знати кілька простих хитрощів, які допоможуть зробити ваші страви смачніше. І часто між “нормально” і “неймовірно смачно” лише пара кроків.
Насолоджуйтеся п’ятим смаком
У 19 столітті французький шеф Огюст Еськофье ввів “п’ятий смак”, доповнивши вже відомі відтінки смаку (кислий, солодкий, солоний і гострий). Новим став смак соєвого соусу. Його важко описати, але не складно впізнати, бо він має “м’ясний” післясмак.
Цю своєрідну якість часто використовують відомі кухарі. Кілька крапель соєвого соусу дозволяють розкрити всі відтінки смаку м’яса, рису, супу та інших страв.
Додайте сіль, щоб зробити випічку смачніше
Трохи солі може вигідно підкреслити смак випічки. Ось що ви помітите після додавання солі:
- дріжджове тісто підніметься швидше;
- готова страва матиме золотисто-жовтий колір;
- тісто стане легким і повітряним.
Ваніль чудово поєднується з овочами
Екстракт ванілі відмінно доповнює смак солодощів і випічки. Але крім цього, вона цікаво грає смаком з овочами. Спробуйте цей незвичайний трюк наступного разу, коли вирішите зробити овочевий салат.
Масло зробить смак кави багатшим
Якщо ви любите випити чашечку кави, але віддаєте перевагу більш м’якій текстурі, використовуйте невеликий шматочок вершкового масла. Покладіть його в напій перед тим, як будете його пити, і насолоджуйтеся ніжним і багатим смаком.
Курка стане більш соковитою, якщо ви приготуєте її в папері для випічки
Кращий спосіб запекти цілу курку або індичку – це загорнути її в пергаментний папір. М’ясо буде ніжним всередині, але не сухим зовні.
Ще один фокус: змішайте м’яке масло з часником, спеціями і травами і втирайте цю суміш в шкіру птиці до запікання. Так ваша страва стане не тільки смачною, але й ароматною.
А які хитрощі знаєте ви?
Більше лайфхаків за посиланням.