Прості хитрощі, які допоможуть зробити ваші страви ще смачніше

Прості хитрощі, які допоможуть зробити ваші страви ще смачніше

Навіть якщо ви не надто полюбляєте стояти над плитою, вам все одно час від часу доводиться готувати. Якщо ви хочете, щоб результат виправдовував зусилля, важливо знати кілька простих хитрощів, які допоможуть зробити ваші страви смачніше. І часто між “нормально” і “неймовірно смачно” лише пара кроків.

Насолоджуйтеся п’ятим смакомПрості хитрощі, які допоможуть зробити ваші страви ще смачніше

У 19 столітті французький шеф Огюст Еськофье ввів “п’ятий смак”, доповнивши вже відомі відтінки смаку (кислий, солодкий, солоний і гострий). Новим став смак соєвого соусу. Його важко описати, але не складно впізнати, бо він має “м’ясний” післясмак.

Цю своєрідну якість часто використовують відомі кухарі. Кілька крапель соєвого соусу дозволяють розкрити всі відтінки смаку м’яса, рису, супу та інших страв.

Додайте сіль, щоб зробити випічку смачнішеПрості хитрощі, які допоможуть зробити ваші страви ще смачніше

Трохи солі може вигідно підкреслити смак випічки. Ось що ви помітите після додавання солі:

  • дріжджове тісто підніметься швидше;
  • готова страва матиме золотисто-жовтий колір;
  • тісто стане легким і повітряним.
Ваніль чудово поєднується з овочамиПрості хитрощі, які допоможуть зробити ваші страви ще смачніше

Екстракт ванілі відмінно доповнює смак солодощів і випічки. Але крім цього, вона цікаво грає смаком з овочами. Спробуйте цей незвичайний трюк наступного разу, коли вирішите зробити овочевий салат.

Масло зробить смак кави багатшимПрості хитрощі, які допоможуть зробити ваші страви ще смачніше

Якщо ви любите випити чашечку кави, але віддаєте перевагу більш м’якій текстурі, використовуйте невеликий шматочок вершкового масла. Покладіть його в напій перед тим, як будете його пити, і насолоджуйтеся ніжним і багатим смаком.

Курка стане більш соковитою, якщо ви приготуєте її в папері для випічкиПрості хитрощі, які допоможуть зробити ваші страви ще смачніше

Кращий спосіб запекти цілу курку або індичку – це загорнути її в пергаментний папір. М’ясо буде ніжним всередині, але не сухим зовні.

Ще один фокус: змішайте м’яке масло з часником, спеціями і травами і втирайте цю суміш в шкіру птиці до запікання. Так ваша страва стане не тільки смачною, але й ароматною.

А які хитрощі знаєте ви?

Більше лайфхаків за посиланням.

Вам також може сподобатися

Дивовижна їжа McDonald’s з усього світу

Ресторани McDonald’s популярні в багатьох країнах світу і вже стали повсякденною частиною нашого життя. Але різні культури відрізняються своєю унікальністю. Кожна країна привносить свої незвичайні страви. Що ж такого дивовижного,…
Відкрити

Цікаві факти про Великдень

Люди з різних культур та країн по-різному ставляться до того, що таке Великдень. Вони також по-різному тлумачать його первісне значення та свої традиції щодо того, як це святкувати. Ось декілька…
Відкрити

10 знакових японських богів

Традиція синтоїзму Апана міцно пов’язана з природою, з твердо вкоріненою вірою в те, що камі або боги є майже скрізь. Введення буддизму в Японію додало ще одну групу шанованих божеств…
Відкрити