Цікаві факти про птаха Горлиця

  1. Горлиця – єдиний перелітні голуб або голуб Великобританії.
  2. Це також наш найменший місцевий голуб, його вага становить від 100 до 180 г, що вдвічі менше ваги лісового голуба.
  3. Голуби прибувають на свої нерестовища в південній і східній Англії в кінці квітня – початку травня, повертаючись на свої Зимовье в Західній Африці в кінці літа і на початку осені.Цікаві факти про птаха Горлиця
  4. Зимують англійські Горлиці в основному в напівзасушливих регіонах Сенегалу і Гвінеї. Зимують птахи з країн Східної Європи в Судані та Ефіопії.
  5. Мігруючі птахи вже давно піддаються сильному тиску з боку полювання, оскільки вони проходять через країни Середземномор’я. Сьогодні тільки на Мальті дозволений весняний сезон полювання на ЦИХ голубів, але в інших місцях їх як і раніше відстрілюють незаконно.
  6. Однак, хоча розмножується популяція в Великобританії за останні 10 років скоротилася на тривожний 91%, вважається, що це скорочення в основному пов’язано з проблемами на зимівлю і нерестилищах, а не з полюванням.
  7. Насіння бур’янів – улюблена їжа горлиць в Англії; все більш акуратне землеробство без бур’янів майже напевно є одним з основних факторів зниження чисельності голубів.
  8. Одне з улюблених харчових рослин Горлиці – фумітіон, що віддають перевагу легким і сухі грунту. Дослідження, проведене 50 років тому, показало, що насіння окуня становлять 30-50% раціону птиці.
  9. Пісня Горлиці – це ніжне снодійне муркотіння, зазвичай промовлене з кавери; там, де є птахи, чути все літо.
  10. Горлиці завжди були рідкістю як в Шотландії, так і в Ірландії, але тепер вони в значній мірі зникли і з Уельсу, а основна частина залишилася популяції знаходиться в південній і східній Англії.
  11. Саффолк і Кент – кращі графства для пошуку ЦИХ голубів.
  12. У Біблії в Пісні Пісень йдеться: «Голос черепахи чути на нашій землі». Це відсилання до муркотіння горлиць.
  13. Голуби люблять гніздитися в густих живоплотів, зазвичай будують свої прості гнізда на платформі досить низько і рідко вище 3 метрів.
  14. У кожну кладку відкладають тільки два білих яйця, але до недавнього часу голуби зазвичай робили три спроби до гнізда щоліта.
  15. Сьогодні через нестачу їжі голуби гніздяться пізніше, зазвичай роблячи тільки дві спроби розмноження в год.Операція Turtle Dove, Проведена RSPB, докладає всіх зусиль, щоб Звернути назад занепад голубів в Великобританії.Цікаві факти про птаха Горлиця
  16. У 2014 році RSPB зловив голуба в саду Саффолк і забезпечив його супутникової міткою. Цей голуб, прозваний Титаном, знову повернувся влітку 2015 року, надавши безпрецедентну інформацію про маршрути пересування наших голубів.
  17. Завдяки Titan ми знаємо, що голуби мігрують в основному вночі, долаючи до 700 км за один політ і літа зі швидкістю близько 60 км / ч.
  18. В останній раз в титані чули в Малі в квітні 2016 року. Можливо, він помер або розрядився акумулятор його мітки.
  19. На веб-сайті Operation Turtle Dove можна знайти детальну інформацію Не тільки в тому, як ідентифікувати горлиці, а й створити для ЦИХ птахів місця гніздування і годування.
  20. Подібна, але більша східна голубка-черепаха – дуже рідкісний гість у Великобританії.